Προετοιμασία για τα Πρότυπα Γυμνάσια

      Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια επανήλθε στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα ο θεσμός των Πρότυπων Σχολείων. Οι μαθητές οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την εισαγωγή τους στα συγκεκριμένα σχολεία, λαμβάνουν μέρος σε εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα στο πλαίσιο μιας ενιαίας δίωρης δοκιμασίας. Αναλυτικότερα, οι μαθητές εξετάζονται στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: 1) Κατανόηση Κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και 2) Μαθηματικά. Όσοι υποψήφιοι εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Γυμνάσια, μετά την αποφοίτηση τους από αυτά, εισάγονται στα αντίστοιχα Πρότυπα Λύκεια χωρίς τη διενέργεια εξετάσεων.

Στην Περιφέρεια Αττικής, Πρότυπα Γυμνάσια χαρακτηρίζονται τα ακόλουθα σχολεία:
1)
Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
2) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων
3) Πρότυπο Γυμνάσιο Βαρβακείου
4) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
5) 1ο Πρότυπο Αθηνών
6) 2ο Πρότυπο Αθηνών
7) Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο
8) Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
9) 1o Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου

    O εκπαιδευτικός όμιλος ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ δημιούργησε, από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του θεσμού, τμήματα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εξετάσεων που θα ακολουθούσαν. Οι επιτυχίες του εκπαιδευτικού μας οργανισμού στις εισαγωγικές εξετάσεις των τελευταίων 11 ετών δικαίωσαν τους γονείς που επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τα Φροντιστήριά μας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές εξετάσεις, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής, προετοιμάστηκαν για τις εξετάσεις από τα εκπαιδευτήρια μας.

 

Για τους μαθητές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εισαγωγή τους στα συγκεκριμένα Γυμνάσια, το φροντιστήριο μας:

α. Διαμορφώνει ολιγομελή τμήματα με έμφαση στην ποιοτική ομοιογένεια
β.
Προετοιμάζει μαθητές που φοιτούν στην Ε’ Δημοτικού ή την Στ’ Δημοτικού.
γ.
Έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγωνισμάτων προσομοίωσης των εξετάσεων
δ.
Πραγματοποιεί ωριαίες εξετάσεις τεχνικής διαχείρισης χρόνου σε εβδομαδιαία βάση, με σκοπό οι μαθητές να μάθουν να διαχειρίζονται χρονικά και ψυχολογικά το γραπτό τους
ε. Οργανώνει συχνές επαφές με τους γονείς, ώστε να συνεισφέρουν και από την πλευρά τους οι γονείς στην επίτευξη του στόχου των νεαρών υποψηφίων
στ. Έχει συγκροτήσει ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στο πιεσμένο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες πρόγραμμα των υποψήφιων μαθητών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινές και Σάββατο, πάντα με στόχο την ποιοτική διδασκαλία και την σωστή αφομοίωση της ύλης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2 ώρες
ΓΛΩΣΣΑ 2 ώρες
ΣΥΝΟΛΟ 4 ώρες