Αλιμπινίσης

Πρότυπα Σχολεία: Πρόγραμμα Σπουδών

Πίσω

Όπως γνωρίζετε από το σχολικό έτος 2012-2013 επανήλθε στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων. Τα Φροντιστήρια ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκπαιδευτικές εξελίξεις και δημιούργησαν τμήματα ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εξετάσεων που θα ακολουθούσαν. Τα αποτελέσματα των μαθητών μας δικαίωσαν τους γονείς που επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τα Φροντιστήριά μας.

Το 2015 ο όρος «Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο» καταργείται. Οι σχολικές μονάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίζονται και διαχωρίζονται σε «Πρότυπα» και «Πειραματικά» Σχολεία. Στα Πειραματικά Σχολεία οι μαθητές εγγράφονται ύστερα από διαδικασία κλήρωσης. Στα Πρότυπα Γυμνάσια οι μαθητές εισάγονται κατόπιν ειδικών εξετάσεων και μετά την αποφοίτησή τους από αυτά δεν ξαναδίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Λύκεια.

Τα Πρότυπα Γυμνάσια είναι τα εξής:

α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

δ) Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων

ε) Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.

Για τους μαθητές που θα εκδηλώσουν φέτος ενδιαφέρον για την εισαγωγή τους στα συγκεκριμένα Γυμνάσια, τα Φροντιστήρια ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ έχουν:

α. Διαμορφώσει ολιγομελή τμήματα με έμφαση στην ποιοτική ομοιογένεια.

β. Συγκροτήσει ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στο πιεσμένο από τις υπόλοιπες δραστηριότητες πρόγραμμα των υποψηφίων μαθητών:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ/ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2
ΓΛΩΣΣΑ 2

γ. Καταρτίσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαγωνισμάτων (προσομοίωση των εισαγωγικών εξετάσεων) προκειμένου οι μαθητές να μεθοδεύσουν τις επαναλήψεις τους και να διαμορφώσουν μια πραγματική εικόνα των εξετάσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν. Οι προσομοιώσεις των εξετάσεων γίνονται σε μηνιαία βάση και ανακοινώνονται από τον τομέα Διαγωνισμάτων, έγκαιρα, έτσι ώστε οι μαθητές να προετοιμαστούν κατάλληλα.

δ. Οργανώσει συχνές επαφές με τους γονείς, ώστε να πληροφορούνται για την πρόοδο και τα όποια προβλήματα των παιδιών τους, συνεισφέροντας έτσι από την πλευρά τους στην επίτευξη του στόχου των νεαρών υποψηφίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία των Φροντιστηρίων μας.